De blog

Because there's more than meets the eye

Vind de juiste slaaphouding en slaap als een baby
Terug

Vind de juiste slaaphouding en slaap als een baby

Vraagt u zich soms af of de houding waarin u slaapt wel goed is voor uw lichaam en uw nachtrust? Laten we er eens dieper op ingaan.

Op de rug slapen

Als er een Oscar uitgereikt zou worden voor de beste slaaphouding, dan werd het zonder twijfel toegekend aan de categorie "Rugslapers". Deze houding beperkt namelijk de spierspanning, omdat de wervelkolom in lijn wordt gebracht.

Ondervindt u soms last van uw onderrug? Overweeg een kussen onder de knieën te leggen om de kromming in uw onderrug te verminderen of kies voor elektrisch verstelbare bedbodems.

Maar ook al wordt slapen op de rug gezien als de ideale positie, toch is het niet voor iedereen aangeraden. Mensen met slaapapneu of snurken kunnen deze houding beter niet aannemen.

Op de zij slapen

Hierin onderscheiden we drie posities:

  • Foetushouding
  • Rechterzijde
  • Linkerzijde

Foetushouding

Slapen in de foetushouding betekent slapen op de zij met de opgetrokken benen.

Hoewel dit een zeer populaire slaaphouding is, wordt hij niet aanbevolen voor mensen met rugpijn.

Dat komt omdat de nekwervels in deze houding niet in lijn liggen met die in de wervelkolom. Daarom is het raadzaam met een dikker kussen te slapen om de breedte van de schouders op te vullen en de optimale positie tijdens de slaap te vinden. Spanning in de heupen is voelbaar, dus overweeg een knie op te tillen door er een kussen onder te schuiven.

Rechterkant

Dit is een goed alternatief, omdat deze houding in overeenstemming is met de uitlijning van de wervelkolom tijdens de slaap en het snurken helpt verminderen. Het is ook ideaal om de spijsvertering te verbeteren omdat de maag niet wordt samengedrukt.

Linkerzijde

De perfecte houding als voor wie zwanger is omdat het de bloedcirculatie verbetert en de zure reflux vermindert. Het is echter raadzaam vaak van kant te wisselen om gevoelloosheid in de arm door gekneusde zenuwen en spieren te voorkomen.

Op de buik slapen

Volgens een Britse studie slaapt 7% van de bevolking op hun buik. Dit is niet de beste slaaphouding omdat het de nekspieren belast en een holle rug kan veroorzaken.

Bovendien hebben buikslapers een hogere kans op een stijve nek. Niet fijn, hé.

Kortom, de beste slaaphouding hangt af van uw gezondheid en slaapgewoonten. Slapen op de rug en op de zij zijn echter de meest aanbevolen posities om de nekwervels in lijn te houden. 

Kom bij ons langs als u uw matras, bed of kussens wilt vervangen. Ons team adviseert u graag over de best mogelijke oplossing voor uw behoeften.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken