De blog

Because there's more than meets the eye

Au Bon Repos is 125 jaar oud
Terug

Au Bon Repos is 125 jaar oud

1898

Guillaume en Louise Dekock openen hun eerste winkel in de Kapellemarkt. Hij luistert naar de naam 'Au Grand Mouton Blanc'. Verwijzing naar de wol in de etalages die dient om de matrassen te kaarden*.

 

1919

Guillaume installeert zijn 2 zonen, Gabriel en François, in 2 verschillende handelszaken. De handelszaak Au Bon Repos ziet het levenslicht aan blaestraat nr. 12, in een pand dat een paar jaar eerder werd aangekocht.

1928

Het jaar waarin hun zoon Roger geboren wordt, kopen Gabriel en Léontine het gebouw naast dat van hen in de Blaesstraat nr. 10. In de etalages zijn steeds meer matrassen, bedbodems, wol, kapok en ... zeegras te zien.

1933 

Gabriel koopt het gebouw in de Blaesstraat 17 voor het bedrag van 350.000 F en installeert er Clément Vanderhoeven, de broer van zijn vrouw. Zijn taak was handel te voeren onder de naam Au Bon Repos, maar geen goederen aan te bieden die door het moederbedrijf werden verkocht.

1940

Europa is opnieuw in oorlog. Op 1 september 1940 verneemt Gabriel dat zijn geweldige Chevrolet-vrachtwagen in beslag wordt genomen. In 1944, nadat zijn in 1940 in beslag genomen vrachtwagen nooit is teruggekomen, beschikt Gabriel over een 'prioriteitsorder' voor de aanschaf van een transportmiddel.

1944

De nieuwe vrachtwagen

1945

1948

Wanneer François Dekock overlijdt, koopt Gabriel de gebouwen van zijn broer over. Gabriel wil beide handelszaken houden. 'Le Grand Mouton Blanc' et 'Au Bon Repos' bestaan vredig naast elkaar en onder hetzelfde gezag.

1955

Brussel, Grote Markt




 

1957

 

Het assortiment wordt groter...Roger en Christiane starten met de verkoop van wandbekleding en al snel van meubilair.

1957

Op 20 september is Lucien Cooremans, burgemeester van Brussel, aanwezig voor de officiële opening van de eerste uitbreidingen.

1958

Wereldtentoonstelling Een record: de Expo trekt op één dag 700.000 bezoekers aan. Het succes van 1958 was vooral te danken aan het aanbod van extra beddengoed om af en toe een gast te ontvangen. De opklapbedden en slaapbanken gaan als zoete broodjes de deur uit.

1963

 

Verenig de twee winkels

1964

Officiële opening van onze nieuwe installaties. De afdeling tapijten, geschenken, behangpapier, huishoudtoestellen, en - grote nieuwigheid - meubels! ‘Au Bon Repos' wordt nu rivaal van het bekende Maison Vanderborght. Wordt gekenmerkt door een ware revolutie op het vlak van beddengoed.Dit is het begin van de commercialisering van de befaamde Lattoflex bedbodem. Tot op dat moment werd er op een bedbodem met veren geslapen. Voortaan wordt er op latten geslapen.

 

1965

1967

Het logo zorgt voor een nieuw merkimago! Het logo verschijnt voor het eerst in 1967. Het gaat om een compact blok dat op een bijzonder vernuftige manier illustreert wat Au Bon Repos een paar jaar later zal zijn.

1971

Terwijl tal van concurrenten de stad verlaten en naar de buitenwijken langs de hoofdwegen verhuizen, blijft Roger geloven dat het fout zou zijn om het Kapelleplein te verlaten. Hij lanceert het laatste uitbreidingsproject van de winkel om te komen tot het resultaat dat we vandaag kennen.

1973

 

1973 Roger overlijdt. De clan blijft bijeen: Christiane, samen met haar zonen Robert (administratie en communicatie) en Bernard (aankoop en verkoop).

1898 - 1998

AU BON REPOS viert zijn 100ste verjaardag.

 

2019

Na 47 jaar van goede en trouwe dienstverlening geven de broers Dekock de scepter door aan hun zonen en neef. Gregory, Steve en Bertrand renoveren de winkel. Zowel aan de binnen- als de buitenkant.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken