De blog

Because there's more than meets the eye

Zo kies je de sofa die bij je past: de gouden regels
Terug

Zo kies je de sofa die bij je past: de gouden regels

Maat, kleur, type, structuur, design… de keuze van je sofa mag niet licht worden opgevat. Er moet namelijk met veel criteria rekening worden gehouden, aangezien de sofa het centrale element van je woonkamer zal zijn en de toon zal zetten voor deze gezellige ruimte. Wij geven je graag ons advies, zodat je een zorgvuldige keuze kan maken.

Grootte

Het belangrijkste criterium bij de keuze van je sofa is de grootte. Het zou inderdaad jammer zijn als hij niet in je kamer zou passen of niet in verhouding zou zijn tot je andere meubels. Allereerst moet je de afmetingen van je ruimte opnemen en eventueel de ideale afmetingen van je toekomstige bank op de vloer tekenen.

Zodra deze stap is voltooid en de afmetingen gekend zijn, kun je je een beeld vormen en het aantal zitplaatsen kiezen, evenals de configuratie die aan de ruimte is aangepast (hoekbank, rechte bank, met meerdere elementen...).

Het type

Het type bank is ook een belangrijk criterium om rekening mee te houden. U verandert niet elke dag van stoel, dus u moet aan uw toekomstige behoeften denken.

Als je vaak bezoek ontvangt of als je een beetje krap zit in je huis en extra slaapruimte nodig hebt, denk dan eens aan de slaapbank.

Heb je een klein kind of een huisdier? Dan zal je bank allicht iets sneller verslijten. Kies daarom voor duurzame en vlekbestendige materialen die tegen een stootje kunnen.

Wil je graag zoveel mogelijk ruimte besparen? Kies dan voor een slaapbank met geïntegreerde opbergruimte zoals armleuningen of een chaise longue die omgetoverd kan worden tot een commode...

De bekleding

Wat de bekleding betreft, heb je keuze te over: stof, leder, synthetisch... Je vindt vast en zeker wat je wil!  Hoewel het esthetische aspect belangrijk is, moet je ook rekening houden met de praktische kant van de bekleding. Wij vertellen je alles over de verschillende mogelijkheden.

Stoffen

Natuurlijke en synthetische mengsels zijn het meest gebruikelijk voor sofa's. Een van de redenen hiervoor is dat de keuze aan kleuren en patronen eindeloos is.

Wie voor dit materiaal kiest, moet weten dat er een ruime keuze is aan "aqua-clean" stof, maar dat het ook mogelijk is om het naderhand te behandelen met een antivlekkenproduct. Als er een ongelukje gebeurt, wrijf je de vlek(ken) simpelweg af met een absorberende doek en klaar is kees!

Leder

Leder is een van de materialen die goed verouderen. Er zijn steeds meer mogelijkheden als het om kleuren gaat. Leer dat in de massa geverfd is en een meer generfde afwerking heeft, is minder gevoelig voor krassen. Voor mensen met huisdieren is dit soort leder ideaal.

Voor het onderhoud kan je kiezen voor een speciale leerbehandeling om het soepel en elastisch te houden. 

Synthetisch

De laatste jaren wordt synthetisch weefsel steeds meer gebruikt als materiaal voor sofa's, omdat het sterk en veelzijdig is. Wat het onderhoud betreft, is deze gemakkelijk schoon te maken met een doek en kan hij in de meeste gevallen in de machine worden gewassen.

Heeft ons artikel je op een idee gebracht, maar heb je nog vragen? Bezoek ons en wij zullen je graag adviseren bij de keuze van je toekomstige sofa.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken