De blog

Because there's more than meets the eye

Snurken
Terug

Snurken

Er zijn meerdere pathologieën die de slaap beïnvloeden. Nochtans, zijn degene die de partner meer dan de slaper beïnvloeden zeldzaam. Dit is de reden waarom Au Bon Repos heeft besloten zich te buigen over het bijzonder geval van het snurken, ook ronchopathie genaamd.

Waarom snurkt men ?

Het gesnurk vindt plaats tijdens de inademing en het is de doortocht van lucht ter hoogte van de keelholte die dit geluid veroorzaakt. Om precies te zijn, als men slaapt, ontspannen de spieren zich waardoor de wanden van de keelholte in elkaar zakken. Deze inzakking leidt op zijn beurt tot een gedeeltelijke verstopping van de keelholte en dus tot een moeilijkere doortocht van de lucht.

Het gesnurk is werkelijke een kwestie van anatomie aangezien als iedereen een ontspanning ondervindt wanneer hij slaapt, is het toch niet zo dat iedereen snurkt. Inderdaad, bepaalde factoren zijn meer gunstig voor het snurken dan anderen. Het overgewicht, bijvoorbeeld, heeft een rechtstreekse impact op de ronchopathie omdat deze de vernauwing van de luchtwegen veroorzaakt en verstopt dus nog een beetje meer de doortocht van lucht. De neusverstopping, veroorzaakt door een verkoudheid of allergieën, speelt ook een rol omdat ze de slaper verplicht om uitsluitend door de mond te ademen. Ten slotte, zijn alcoholconsumptie en het nemen van kalmeringsmiddelen ook verzwarende factoren voor het snurken omdat ze de ontspanning van de spieren versterken.

Is het ernstig om te snurken ?

Snurken stelt geen gevaar voor voor de gezondheid, zo niet, dan wel voor de slaap van de partner die zou kunnen lijden tot chronische slapeloosheid (over dit onderwerp, raadpleeg ons artikel over de slapeloosheid). Inderdaad, een « normaal » gesnurk bereikt dezelfde decibels als een stem terwijl een luider gesnurk de decibels kan bereiken van een vrachtwagen die voorbijrijdt. In deze omstandigheden, is het niet moeilijk om zich de geluidsoverlast voor te stellen voor de persoon die in dezelfde kamer slaapt. Daarentegen, voor de slaper, heeft dit gesnurk geen enkel impact op de kwaliteit van zijn slaap.

Nochtans, in bepaalde gevallen, zou de slaper ook een minder onschuldige ziekte kunnen ontwikkelen: slaapapneu. Inderdaad, volgens de INSV, lijdt bijna 8% van de bevolking aan deze slaappathologie die gekenmerkt wordt door regelmatige onderbrekingen van de ademhaling en door een luider gesnurk. In tegenstelling tot het « klassieke » gesnurk, heeft slaapapneu een werkelijk impact op de slaap omdat deze de slaper verhindert om de diepe slaap te bereiken (aangezien dat met elk apneu de slaper wakker wordt). Dit veroorzaakt dan vermoeidheid en slaperigheid. Bovendien, kan hij ernstigere ziektes veroorzaken zoals een hoge bloeddruk en cardiovasculaire ziektes.

Hoe stoppen met snurken?

Zoals voor alles, blijft de beste remedie het handhaven van een gezonde levensstijl. Het is dan sterk aangeraden om te letten op zijn gewicht, om alcoholverbruik te vermijden en om niet te roken. Het is ook verstandig om te zorgen voor zijn allergieën en om de proberen te slapen op de zij dan op de rug. Als deze technieken niet werken, kan u zich richten tot orthodontische toestellen voor de nacht of in laatste instantie tot een chirurgische behandeling van de weefsels. In ieder geval, is het raadplegen van een KNO-specialist absoluut noodzakelijk om een diagnostiek en een gepaste behandeling op te stellen.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken