De blog

Because there's more than meets the eye

Comfort met Stressless®: een verhaal van kwaliteit en innovatie
Terug

Comfort met Stressless®: een verhaal van kwaliteit en innovatie

Meer dan slechts meubels: elk stuk met het Stressless® stempel belichaamt pure precisie. Met een passie voor beweging en de voortdurende zoektocht naar de perfecte balans tussen zachtheid en ondersteuning, spreken Stressless creaties moeiteloos de natuurlijke taal van jouw lichaam.

Hoe u uw binnenruimte inricht, speelt een essentiële rol in uw welzijn, evenals de stemming van degenen om u heen. Of het nu speels, elegant of gedurfd is, er is een Stressless®-ontwerp perfect geschikt om de gewenste sfeer te creëren. Stressless®-meubels zijn volledig aanpasbaar, met een ruime keuze aan materialen, kleuren en details.

De legendarische Stressless®-relaxzetel

De tijdloze icoon, de Stressless®-relaxstoel, werd geboren aan de westkust van Noorwegen, in de vredige gemeenschap van Sykkylven, waar hun hoofdfabriek nog steeds gevestigd is. Opgericht in 1934 door Jens Ekornes, heeft het bedrijf sindsdien enkele van 's werelds elegantste meubels gevormd. In een omgeving waar middelen schaars waren, werd hun duurzaamheidsfilosofie stevig verankerd in het DNA van de fabriek.

De fundamenten van het merk

In 1934 lanceerde Jens Ellingsen Ekornes een klein meubelbedrijf. In korte tijd won J. E. Ekornes Fjærfabrikk (de fabriek voor veren), met slechts drie medewerkers en het gebruik van Duitse machines, zijn eerste klanten en gedijde het door veren te verkopen voor meubels en matrassen in heel Noorwegen.

https://www.stressless.com/nl-be

Toen de Stressless® Original in 1971 werd geïntroduceerd, was het een enorm succes. Tegenwoordig, of het nu een relaxzetel, zitbank of eetkamerstoel van Stressless® is, wordt elk stuk met de hand geassembleerd met behulp van de meest geavanceerde meubelproductietechnologie die beschikbaar is. Terwijl nieuwe ontwerpen blijven opduiken te midden van het fjordenlandschap, blijft hun voornaamste inzet onveranderd: het bieden van de meest comfortabele zitervaring.

Een uitzonderlijk ontwerp

De toegewijde aandacht van Stressless®-medewerkers is het resultaat van generaties meubelervaring en een cultuur gebouwd op decennia van ontwerpprincipes en het werken met hoogwaardige materialen.

Het Noorse design, in lijn met Scandinavisch design, is gebaseerd op functionaliteit en kwaliteitsmaterialen. Hun esthetische gevoeligheid wordt echter diep beïnvloed door de pracht van de omringende natuur. Deze natuurlijke schoonheid voegt een vleugje poëzie en vrijheid toe aan de creaties. Het omzetten van de geschenken van de natuur in uitzonderlijke producten vergt aanzienlijke inspanning, een taak waar ze trots op zijn.

Onze ontwerp- en innovatieprocessen vinden hun oorsprong in de wortels en omgeving van Stressless®. Als merk zetten we ons in voor duurzame ontwikkeling, eenvoud en een visie op een democratisch leven. Dit erfgoed wordt met trots belichaamd, zowel binnen als buiten grenzen en markten

Een duurzame ambitie

Het doel van Stressless® is om 's werelds meest milieuvriendelijke meubelfabrikant te worden en toonaangevend te zijn op het gebied van circulair design. Met het gebruik van hydraulische energie is dit doel binnen handbereik. De uitstoot van broeikasgassen wordt jaar na jaar verminderd en momenteel recycleren ze 80% van hun afval. Stressless staat voor een duurzame toekomst en blijft het ultieme comfort leveren aan de trouwe klanten van Au Bon Repos.

Samen sinds 2009.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken