De blog

Because there's more than meets the eye

Een goede nachtrust vraagt om een goede pyjama
Terug

Een goede nachtrust vraagt om een goede pyjama

Ken je dat ontspannende gevoel om in de vroege avond – lang voor het slapengaan –in je luie zetel te duiken met een lekker warme pyjama aan? Niets zo fijn om strakke kledij in te ruilen voor nachtkledij. Echter, de ene pyjama is de andere niet. Kleine aandachtpunten kunnen een groot verschil maken. Au Bon Repos – koploper als het gaat om advies over optimale nachtrust – reikt daarom enkele tips aan, gaande van het ideale materiaal van nachtkledij tot de juiste wasvoorschriften.

De stof/Het materiaal

Pyjama’s bestaan in alle soorten en alle stoffen. Maar niet alle materialen zijn even geschikt voor een optimale slaap. Een voortreffelijke keuze is een zijden nachthemd. Zijde is een thermoregulerende stof die bovendien zeer comfortabel is om te dragen. Minder geschikte alternatieven zijn wol of polyester, omdat zij de huid niet voldoende laten ademen. In termen van prijs en comfort kan katoen een goed compromis vormen tussen zijde en polyester. Kies voor flanel als je gevoeliger bent voor de kou.

De maat

Wat de maat betreft, is het aangeraden om altijd ruim te rekenen, zodat de pyjama je niet hindert wanneer je woelt in je slaap. Een strakke pyjama verhindert dat je lichaam kan ademen, wat niet zo hygiënisch is. Omwille van dezelfde redenen wordt slapen met ondergoed dus ook ten strengste afgeraden. In het ergste scenario kan dat bij vrouwen zelfs tot urineweginfecties leiden.

De wasvoorschriften

Wist je dat de frequentie van de wasbeurten belangrijk is ? Uit hygiënisch oogpunt is het raadzaam om je pyjama ten minste eenmaal per week te wassen, of zelfs vaker, afhankelijk van hoeveel je transpireert.

Het zweet dat door de stof wordt geabsorbeerd, kan namelijk jeuk of zelfs infecties veroorzaken als zich bacteriën ontwikkelen. Bovendien kan een pyjama die te lang wordt gedragen ook onaangename geurtjes afgeven en zo je slaap beïnvloeden.

Voor mensen met huisstofmijtallergieën of ademhalingsproblemen is het des te belangrijker om nachtkledij vaak te wassen. Stof en huismijt hebben de neiging zich op de stof te nestelen. Verwissel dus regelmatig van pyjama om de luchtwegen vrij te houden voor een goede nachtrust.

Zonder pyjama

Door al deze tips toe te passen, zou een vredige nachtrust verzekerd moeten zijn. Volgens verschillende wetenschappelijke studies is het echter nog steeds het beste om in adamskostuum te slapen. Naakt slapen zou de kwaliteit van slaap verbeteren, omdat de lichaamstemperatuur zich dan op natuurlijke wijze aanpast voor de nacht. Bovendien is er geen risico op wrijving of irritatie en worden de bewegingen die je maakt tijdens het slapen niet belemmerd.

Voor Au Bon Repos heeft slapen geen geheimen meer. We vinden het belangrijk om onze klanten tips aan te bieden over optimale nachtrust, zoals over pyjama’s bijvoorbeeld. In onze gerenommeerde meubelzaak vind je een uitgebreide keuze aan bedden, beddengoed en alle mogelijke slaapkamermeubels. Kom snel naar onze winkel om ons gigantische aanbod te ontdekken en voor persoonlijk advies.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken