De blog

Because there's more than meets the eye

De slaap en de rugproblemen
Terug

De slaap en de rugproblemen

Tijdens een leven, brengen wij ongeveer 25 jaar al slapend door. Dit lijkt misschien veel maar al deze slaapuren zijn essentieel voor een goede fysieke gezondheid en een optimale mentale activiteit. Nochtans, kunnen diverse factoren een negatieve impact hebben op de slaap. Au Bon Repos onthult u vandaag op welke manier u uw rugproblemen in bed kan verminderen voor een betere nacht.  

Het hoofdprincipe om niet van rugklachten of lumbale pijnen te lijden is de horizontaliteit. Inderdaad, men moet zo veel mogelijk proberen om het lichaam in een rechte lijn te houden om de spieren niet te vermoeien, met behoud van de natuurlijke curve van de ruggengraat.

De houding

Iedereen heeft zijn fetisj houding om te slapen. Nochtans, zijn ze niet allemaal goed voor de rug. De houding die absoluut vermeden moet worden is de buikpositie want het bekken bevindt zich dan in onevenwicht ten opzichte van de overige delen van het lichaam. Daarentegen is slapen op de rug of op de zij, door middel van enkele aanpassingen, voordelig voor de ruggengraat. Voor een optimale positie op de rug, moet men idealiter een kussen plaatsen onder de knieën en een andere onder het hoofd om de nek te verhogen. Om op de zij te slapen, draait het er meer om een kussen tussen de knieën te plaatsen om dezelfde spreiding te behouden als degene tussen de heupen et om zo heel het lichaam in dezelfde de lijn te behouden.

Het matras

Zodra de goede houding aangenomen is, moet men het linnen nog aanpassen aan uw morfologie. Wat betreft het matras, moet men rekening houden met vele parameters. Men moet de vering (in latex, met veringen of in schuim), de dikte, de densiteit (de stevigheid), de bekleding (specifiek element aan het comfort), de afmeting, en het belangrijkste, de kwaliteit kiezen. Hier, spreken we alleen de criteria aan voor de rugproblemen, maar om de meest verstandige keuze te maken, moeten er natuurlijk andere kenmerken geanalyseerd worden zoals de verluchting van het matras of de warmte die bepaalde materialen veroorzaken.

De bedbodem

De bedbodem heeft als eerste functie de bewegingen van het lichaam te temperen maar hij heeft als doel de levensduur van het matras te verlengen en om zijn voordelen te optimaliseren. Het is dan sterk aangewezen om de twee tegelijkertijd te kopen om hun compatibiliteit te peilen. De bedbodem kan met veringen of latten zijn. We raden de actieve lattenbodem aan omdat deze voorzien is van veringen. Dit laat toe om stevigheid bij te voegen op de gewenste plek aan de bedbodem.

Het hoofdkussen

Het hoofdkussen zorgt voor de final touch voor het comfort van de rug. Inderdaad, vaak vertrekken rugproblemen en om precies te zijn problemen aan de ruggengraat vanuit de nek en de halswervels. Om pijn te vermijden, is het dus absoluut noodzakelijk dat de nek en het hoofd in een lijn liggen door een hoofdkussen onder deze te plaatsen. Zoals voor de matrassen, bestaan er meerdere soorten hoofdkussens. Het wollen hoofdkussen moet bijvoorbeeld vermeden worden omdat deze snel verhardt op termijn, terwijl de ganzenveer hoofdkussen te zacht is. Daarentegen zijn de synthetische hoofdkussens interessant voor hun ergonomie net als degene in schuim.

Au Bon Repos is er om u te begeleiden in uw zoektocht naar het ideale linnen. Twijfel niet om in de winkel langs te komen voor meer raad alsook om onze verschillende producten te testen. Dit is de enige manier om te kunnen zien hetgeen werkelijk bij u past om de kwaliteit van uw slaap te optimaliseren.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken