De blog

Because there's more than meets the eye

De dromen
Terug

De dromen

Omdat we gedurende meer dan vijf jaar van ons leven aan het dromen zijn, heeft Au Bon Repos beslist voor u licht te schijnen over dit onderwerp die nog steeds zeer slecht gekend is. In dit artikel, overlopen we voor u de hoofdaspecten van de dromen : frequentie, oorzaak, betekenis en oplossing tegen de nachtmerries.

Wanneer ?

De meeste dromen vinden plaats tijdens de paradoxale slaap. Deze slaapperiode is bijzonder bevorderlijk voor dromen omdat het op dit moment is dat de hersenen de meeste activiteit aantoont. Omdat de nachtrust uit meerdere cycli bestaat, dromen we meerdere keren tijdens een enkele nacht. Dit stelt ongeveer 100 minuten voor. Uiteindelijk, gedurende een heel leven, dromen we dus gedurende tussen vijf en zeven jaar.

Waarom ?

Hoewel iedereen zich zijn dromen niet herinnert, het is een feit: iedereen droomt. En deze dromen zijn van cruciaal belang op het niveau van het psychologisch evenwicht. Ze laten toe om de informatie van de dag te behandelen en om deze naar het geheugen op lange of op korte termijn te sturen. Dit is ook een belangrijk werk van het onbewuste want de dromen geven de gelegenheid om woorden te plaatsen naast ervaringen die we elke dag ondervinden voor de welke we niet altijd de verwante emoties kunnen formuleren.

Wat betekent het ?

En het zijn juist deze emoties die overheersen wanneer we dromen. Ook al hebben onze dromen soms geen zin in onze ogen, de emoties die eruit vloeien zijn zeer dikwijls de weerspiegeling van ons gemoedstoestand. Terugkomende nachtmerries, bijvoorbeeld, zijn vaak verbonden aan een ervaren trauma in het verleden of aan een element uit het heden die ons in het bijzonder beïnvloedt.

Zoete dromen

Om goede dromen te hebben en vooral om nachtmerries te stoppen, is het dus misschien verstandig om zich te buigen over de oorzaken van de slechte dromen en om deze te bestrijden met de techniek van de herhaalde beeldvorming. Het gaat om zijn nachtmerrie te beschrijven om daarna de afloop ervan te kunnen veranderen. In het algemeen, heeft een gezonde levensstijl ook een positieve impact op uw slaap.

De omgeving in de welke u slaapt is ook van groot belang. Inderdaad, wanneer men gaat slapen, is het essentieel om de opgebouwde stress van de dag te verminderen. Men moet de temperatuur van de kamer tot ongeveer 18 graden aanpassen, maar ook het licht. U kan ook met geuren en geluiden spelen om een verzekerende en rustgevende ruimte te creëren. De keuze van uw bedlinnen speelt ook een belangrijke rol in de kwaliteit van uw slaap et dus van uw dromen. Ontdek meer tips over dit onderwerp in ons artikel over de Zen kamer.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken