De blog

Because there's more than meets the eye

De Zen-Slaapkamer
Terug

De Zen-Slaapkamer

In een wereld waar alles sneller en sneller gaat en waar stress alomtegenwoordig is, is het opportuun om te leren hoe even stil te staan bij wat er om u heen gebeurt en te ontspannen om nadien weer sterker in uw schoenen te staan. Het is bewezen dat de sfeer waarin we leven een belangrijke rol speelt als het gaat om welzijn. In deze zin is de goede indeling van de slaapkamer een echt pluspunt als u er een ruimte van ontspanning en rust van wil maken. De Zen-Slaapkamer is daarom één van de oplossingen voor het verbeteren van ons dagelijks welzijn.

Minimalisme

Om in een kamer een zen gevoel te creëren, is het sleutelwoord soberheid. De gekozen kleuren zijn zacht (blauw, groen, wit) en patronen moeten worden vermeden. Het idee is om een echte harmonie in de kamer te creëren.

In een ideale wereld is de kamer uitgerust met slechts enkele meubels en deze presenteren pure en strakke lijnen. Qua decoratie wordt ook overbelasting vermeden. Een tapijt of gordijnen zijn de perfecte elementen om cocooning en warmte aan de kamer te brengen.

Om u te helpen, presenteren we hier enkele merken die minimalistisch meubilair en beddengoed aanbieden. Het merk Auping heeft verschillende lijnen in deze stijl ontwikkeld: Essential, Auronde en Original. U zult ook bedden in de Zen-Slaapkamertrend vinden in merken zoals Magnitude en dan vooral in hun Finesse-collectie, die een dunner, verfijnder en zuiverder boxspring-assortiment heeft. Het boxspringbed, bedekt met stof en met een ingebouwd hoofdeinde, is perfect voor in een zen slaapkamer, het geeft een gesofisticeerd gevoel zonder het te overbelasten.

 

Natuur

In een Zen-kamer overheerst één element: de natuur. Gebruik daarom voornamelijk natuurlijke materialen om de ruimte aan te kleden, het zal meteen een warm gevoel geven. Voor het meubilair zal hout de voorkeur hebben, evenals staal of ruw metaal. Kies voor merken zoals Ethnicraft, dat bedframes in massief hout aanbiedt en ook een Belgisch product is. Er is ook Hasena met zijn zeer gevarieerde assortiment: wood-line, fine-line, oak-line. Dit merk   is vooral interessant omdat het meubels biedt gemaakt met FSC gesertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen (FSC-label).

Wat beddengoed betreft, heeft linnen de voorkeur voor de zomer en flanel voor de winter. Het is ook mogelijk om de ruimte te decoreren met een beetje vegetatie (altijd duurzaam). Ten slotte ontwerpt Treca de Paris matrassen met uitsluitend in natuurlijke materialen.

 

Feng Shui

Feng Shui is duidelijk in lijn met de Zen-Slaapkamer, aangezien het helpt om de slaapkamerruimte nog meer zen te maken. De kunst van Feng Shui ligt in de harmonisatie van energieën door ruimtelijke ordening. Het pleit ervoor om het bed zo ver mogelijk weg van de deur te plaatsen en het hoofdeinde tegen een muur te plaatsen. Het wordt ook aanbevolen om voldoende doorgang tussen het bed en andere objecten te laten om de circulatie in de Zen-ruimte te vergemakkelijken.

 

Het kleine extraatje

Om optimaal te genieten van de voordelen van de Zen-Slaapkamer, is het ook essentieel om bepaalde regels te respecteren. Het wordt bijvoorbeeld sterk aangeraden om de kamer op te ruimen om de vrijheid van de ruimte te behouden, maar ook om de geest helder te houden. Nog steeds met het idee om het hoofd licht te houden, moeten  de schermen en al het digitale uit de rustruimte worden verbannen aangezien deze voorzien is om volledig te deconecteren van de wereld.

U hebt nu alle tips en al de nodige kennis voor het creëren van uw eigen Zen-Slaapkamer! Aarzel niet onze catalogus te raadplegen om inspiratie op te doen voor uw nieuwe wellnessruimte. U vindt ook alle merken die we u zojuist hebben gepresenteerd. Als u meer advies wenst, bieden wij u ook een decoratiecoachingservice in onze winkel Au Bon Repos in Brussel.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken