De blog

Because there's more than meets the eye

Naar dromenland in slechts 2 minuten!
Terug

Naar dromenland in slechts 2 minuten!

Veel mensen worden geconfronteerd met slaapstoornissen en vaak liggen verschillende oorzaken aan de basis: stress, ongezonde voeding, te veel gebruik van beeldschermen... In dit artikel stellen we je een techniek voor ontwikkeld voor soldaten in het leger - die zelfs de hardste nachtbrakers in slaap doet vallen in slechts 2 minuten. Na het lezen van de onderstaande uitleg zal deze techniek geen geheimen meer voor jou hebben en slaap je in als een roos..

Adem en ontspan 

Voor je begint, haal een paar keer diep adem om elk deel van je lichaam te ontspannen en sluit je ogen.

  1. Begin met het ontspannen van de spieren in je voorhoofd, ogen en kaken en concentreer je op je ademhaling.
  2. Maak ook je nek en schouders los. Eenmaal ontspannen, laat je je schouders zo laag mogelijk hangen terwijl je je armen ontspannen langs je zij houdt.
  3. Stel je vervolgens een gevoel van warmte voor van je hoofd naar je vingertoppen, en dan van je hart naar je tenen.
  4. Adem tenslotte nog eens diep in en adem langzaam uit terwijl je jouw borst, buik, dijen, knieën, benen en voeten ontspant.

Maak je hoofd leeg

Het sleutelelement van deze oefening is je geest volledig te vrij te maken van alle gedachten.

Om dit te bereiken, stellen wij 2 oplossingen voor: 

  1. De eerste manier is jezelf voor te stellen aan de rand van een meer of in een kano op kalm water met alleen de blauwe lucht boven je hoofd.
  2. De tweede is vergelijkbaar, maar deze keer stel je jezelf voor in een donkere kamer, veilig genesteld in een zwarte fluwelen hangmat.

Tip: Als je de draad kwijtraakt, herhaal dan de zin "Niet denken, niet denken, niet denken" enkele malen gedurende 10 seconden.

Om deze techniek te laten werken, oefen je hem elke avond gedurende zes weken.

Zie je wel, deze oefening heeft geen geheimen voor jou!

En wat helpt nog om te ontspannen en daardoor sneller in slaap te vallen? Juist. Fris en kwalitatief beddengoed. Dankzij de kennis van ons team kun je de juiste keuze van beddengoed voor uw noden en behoeften maken. Wij kunnen je ook adviseren over de inrichting van jouw slaapkamer. Bezoek onze Au Bon Repos winkel in Brussel voor een persoonlijk advies.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken