De blog

Because there's more than meets the eye

Het dutje, een van de sleutels tot het welzijn
Terug

Het dutje, een van de sleutels tot het welzijn

Het dutje, ook « parkingdutje » genoemd, biedt vele voordelen voor lichaam en geest. Met Simmons zetten we de belangrijkste voordelen op een rijtje :

Een dutje, voor meer efficiëntie tijdens de dag.

Het korte dutje, ook « parkingdutje » genoemd, duurt idealiter tussen de 10 en de 15 minuten. Het vertraagt de ademhaling en de hartslag en bevordert de lichte slaap. Bij een langere duur treedt het lichaam in een fase van diepe slaap, en dus in een nieuwe slaapcyclus. Dat heeft voor gevolg dat het moeilijker wordt om te ontwaken en terug aan ‘t werk te gaan en dat het inslapen ‘s avonds langer duurt.

Een micro-dutje draagt actief bij tot het algemeen welzijn daar het de cognitieve vaardigheden zoals het geheugen en de concentratie verbetert.

Het beste tijdstip voor een dutje ligt tussen 13u en 16u. Rusten is immers een fysiologische behoefte. Het herstelt de verminderde alertheid die zich voordoet in het begin van de namiddag als gevolg van ons genetisch geprogrammeerd bioritme. Zo stelt Dokter Michel Tiberge, neuroloog in het slaapcentrum van Toulouse.

Een dutje voor een betere gezondheid

De hypertensie of hoge bloeddruk kan voor een deel verholpen worden met een dutje. De Griekse cardioloog Kallistratos heeft zich met zijn ploeg over het onderwerp gebogen. Hij toonde aan dat een regelmatig dutje de bloeddruk vermindert bij mensen met hypertensie.

Zo stelt hij dat ‘deze resultaten erop wijzen dat een dutje rond de middag zonder twijfel bijdraagt tot het verminderen van de langetermijnschade aan de bloedvaten en het hart.’

Het dutje is tevens een afdoend middel tegen stress. Het vermindert immers de productie van stresshormonen en met name van cortisol. Tenslotte bevordert het dutje de relaxatie van de spieren met als gevolg een meer ontspannen houding.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

AvisSophie & Raphael DS.

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken