De blog

Because there's more than meets the eye

Een inzicht in de fasen van de slaap
Terug

Een inzicht in de fasen van de slaap

Bij het inslapen doorloopt ons lichaam verschillende opeenvolgende fasen die elk ongeveer 90 minuten duren. Elk van deze fasen speelt een essentiële rol voor ons evenwicht en het is belangrijk om ze te begrijpen om zo beter te kunnen slapen.

Fase 1 : het inslapen

Wanneer het donker wordt beginnen onze hersenen het slaaphormoon melatonine af te scheiden. Dit stuurt een signaal naar de hersenen dat het tijd is om te slapen. Het is tijdens deze fase dat men het gevoel kan krijgen tussen slapen en waken te zweven.

Fase 2 : de lichte slaap

Onze spieren ontspannen, onze hartslag vermindert, onze bloeddruk daalt en onze temperatuur zakt met 1°C. Geluid of licht kunnen deze fase, die 50% van onze totale slaap uitmaakt, verstoren.

Fase 3 : de diepe slaap

Onze hersenactiviteit wordt tot een minimum herleid. Het is tijdens deze fase dat ons lichaam voor het grootste gedeelte herstelt van de geaccumuleerde lichamelijke vermoeidheid. (We scheiden somatropine af, een hormoon dat onmisbaar is voor de ontwikkeling, het herstel van de beschadigde cellen, het reguleren van de verzadiging…)

Fase 4 : de paradoxale slaap of droomslaap

Deze fase wordt « paradoxaal » genoemd omdat we daarbij tegelijkertijd tekenen vertonen van diepe slaap en van ontwaken. Dit is de meest actieve fase van de slaap waarbij de hersenactiviteit zeer hoog is terwijl ons lichaam als verlamd is, met verlaagde spieractiviteit. Het is tijdens deze fase dat we dromen en dat onze herinneringen worden opgeslagen in ons geheugen.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

AvisSophie & Raphael DS.

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken