De blog

Because there's more than meets the eye

De voordelen van witte ruis voor onze slaap
Terug

De voordelen van witte ruis voor onze slaap

Een studie van het Institut National du Sommeil et de la Vigilance (INSV) heeft het geluid naar voren geschoven als de grootste vijand van de slaap. Er zijn echter bepaalde types van geluid die ontspannend kunnen werken. Deze geluiden worden white noises genoemd (witte ruis). We staan er even bij stil…

Wat is ‘witte ruis’?

Witte ruis is geluid waarvan de spectrale vermogensdichtheid constant blijft, onafhankelijk van de frequentie. Men kan het vergelijken met het geluid van een ventilator of van een vliegtuigmotor, of dat van het ‘snow effect’ op een televisietoestel. Het laat toe parasietgeluiden te bestrijden door ongewenste geluiden te maskeren, zoals verkeer, stemmen, muziek…

Joëlle Adrien, directrice van het INSV bevestigt dat de witte ruis « de andere geluiden overstemt, in het bijzonder de opkomende geluiden. Het klinkt luider maar het is constant en bevordert het inslapen. ».

Witte ruis bevordert de kwaliteit van de slaap

Witte ruis bevordert het inslapen bij zuigelingen. Het reproduceert de geluiden die de baby hoorde in de baarmoeder en voert hem zo terug naar de baarmoederlijke sfeer. Pediater Harvey Karp, auteur van het boek ‘The Happiest Baby Guide to Great Sleep’ stelt dat witte ruis niet enkel de baby’s ontspant en hen doet inslapen, maar dat het ook bijdraagt tot een langere slaap.

Witte ruis heeft ook een positieve impact op de cognitieve functies, zoals het aanleren. Een studie van de universiteit van Chicago toonde een verbetering aan van de productiviteit met ruim 47%.

De witte ruis, die wordt waargenomen als omgevingsgeluid, vermindert het gevoel van eenzaamheid dat een oorzaak is van stress.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

AvisSophie & Raphael DS.

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken