De blog

Because there's more than meets the eye

De ultieme interieurtrends om in het oog te houden in 2022.
Terug

De ultieme interieurtrends om in het oog te houden in 2022.

Zoals elk jaar duiken er nieuwe trends op, zowel in de deco- als in de modesector. Deze tendensen bieden liefhebbers de mogelijkheid hun interieur opnieuw heruit te vinden, zodat ze nooit verveeld raken en altijd up-to-date zijn. Het spreekt voor zich dat niet alle nieuwe trends smetteloos in jouw interieur aansluiting vinden. Het is belangrijk dat ze conveniëren met de basisstijl én uiteraard ook met jouw wensen.    Laten we ze samen ontdekken.

1 - Natuurlijk hout

Sinds enkele jaren is natuurlijk hout het materiaal bij uitstek voor interieurinrichting.

Op de vloer maakt lichtgekleurd natuurlijk parket in al zijn schakeringen een comeback. Voor een perfecte harmonie kies je dezelfde houtsoort voor jouw meubilair, jouw vloer of bijvoorbeeld voor de zichtbare balken in het plafond.

Ruw beton, wit marmer en zwart staal zijn ook materialen die deel uitmaken van de trends van morgen, zij het subtieler dan in voorgaande jaren.

 

2 - Meubilair

Wat meubels betreft, zijn er twee hoofdtrends die recht tegenover elkaar staan: enerzijds vinden we zachte vormen met afgeronde hoeken die doen denken aan de retro-chique stijl. Aan de andere kant zijn er de zogenaamde "sobere" geometrische silhouetten, perfect voor een minimalistische sfeer.

 

3 - Fluweel, het sterrenmateriaal

Er is een sterke voorkeur voor stoffen bekleding van fauteuils. In feite is de stoffen sofa nog steeds ongeëvenaard, hoewel er ook een toename is in het gebruik van leer. Dat is niet verwonderlijk, want de decoratietrends van 2022 zijn sterk geïnspireerd op de jaren 70 en 80.

Hoewel beide materialen succesvol zijn, gaat de hoofdprijs dit jaar naar fluweel, dat luxe en design uitstraalt.

 

4 - Durf donkere kleuren te gebruiken

De laatste jaren is er een tendens naar pastel en nude tinten. Toch zien we een evolutie in de richting van donkere kleuren. Blauw, bruin, grijs, zwart... Aarzel niet om deze kleuren voor je interieur te kiezen.

 

5 - Voeten als siervoorwerp

Wie had dat gedacht? Poten zijn even populair geworden als een vaas of een schilderij, slank of massief, staal of hout, discreet of flitsend, het maakt niet uit welke stijl je kiest zolang je de strengheid van de traditionele 4-poot maar respecteert. Sinds enkele jaren zijn meubelpoten een echt kunstwerk geworden en trekken ze de aandacht. 

Deze decoratieve elementen staan garant voor een unieke en in het oog springende inrichting.

 

Ontdek al onze eyecatchers in de winkel om de trends van 2022 te volgen.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken