De blog

Because there's more than meets the eye

4-7-8, slaap zacht!
Terug

4-7-8, slaap zacht!

Nee, de 4 - 7 - 8 methode is geen nieuwe techniek om schapen te tellen. Het is een methode waarmee je effectief - in minder dan éen minuut - zal inslapen. Dit artikel is bedoeld voor iedereen die moeite heeft om in slaap te vallen, maar ook voor wie even willen ontspannen voor bedtijd. Au Bon Repos legt uit hoe deze slaaptechniek werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Hoe werkt het?

Wel, het is een diepe ademhalingsoefening. Het klinkt vrij eenvoudig en dat is het ook. Volg simpelweg deze eenvoudige stappen:

  1. Plaats het puntje van je tong tegen je gehemelte, net achter je tanden, en houd het daar gedurende de hele oefening
  2. Adem in door je neus gedurende 4 seconden
  3. Hou je adem 7 seconden in
  4. Adem uit door je mond gedurende 8 seconden
  5. Herhaal dit tot je in slaap valt

Je kunt deze oefening liggend of zittend doen. Zorg ervoor dat je je armen en benen niet kruist, zodat je lichaam zich gemakkelijker kan ontspannen.

Wees voorzichtig: hoewel de oefening op zich eenvoudig is, zal je zien dat het best wel wat concentratie vereist om correct te worden uitgevoerd.

 

Waarom werkt het?

Door je te concentreren op je ademhaling kun je je aandacht scherpstellen. Dat is nodig, want onrustige gedachten die vaak gepaard gaan met stress of angst verhinderen ons vaak om de slaap te vatten. Door je op deze oefening te concentreren, is er geen ruimte voor andere gedachten, zodat het gemakkelijker is om te ontspannen.

Een extraatje

Deze methode is gericht op ontspanning, en het is van essentieel belang dat de plaats waar je slaapt deze gemoedstoestand weerspiegelt. Vermijd dus schermen, felle kleuren en rommel. Om meer te weten te komen over hoe je je slaapkamer kunt optimaliseren voor een stressvrije nachtrust, kan je ons artikel over de Zen-slaapkamer lezen door hier te klikken.

Ons team van specialisten is er niet alleen om je te helpen bij het kiezen van je slaapkamermeubels en beddengoed, maar ook om je te adviseren over de inrichting van je slaapkamer. Bezoek onze Au Bon Repos winkel in Brussel voor persoonlijk advies.

 

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken